<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2329977102079328268\x26blogName\x3dmali:+after+party\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://malimilo2.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://malimilo2.blogspot.com/\x26vt\x3d3462851739954335116', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
hey :) the name is amalina but im cool with mali.
or whatever nice.
im pretty laid-back.
im never serious.
haha well yea so get annoyed.
im a kid at heart, maybe a hippie too.
talk to me.
get to know me.
only then you can judge me.
:)
roar!
yesterdays
January 2010 February 2010 March 2010 April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011

Jun 30, 2010
isya bebeh :)

Your hari lahir bila ?
sept22, 89. hadiah pliiis :P

Tahun ni hari apa your birthday ?
wed :)

Zodiak anda ?
virgo

Sila copy n paste http://www.tentangcinta.com/artikel-cinta/rahsia-bulan-kelahiran/ dan cari bulan kelahiran anda dan publish kan .

Sangat bersopan santun & bertolak ansur,
sangat cermat,teliti & teratur,
suka menegur kesilapan org lain & mengkritik,
pendiam tapi pandai bercakap,
sikap sangat cool sangat baik & mudah simpati,
sangat perihatin & terperinci,
amanah,setia & jujur,
kerja yg dilakukan sangat sempurna,
sangat sensitif yg tidak diketahui org yg banyak berfikir,
daya pentaakulan yg baik,
otak bijak & mudah belajar,
suka mencari maklumat,
kawal diri dari terlalu mengkritik,
pandai mendorong diri sendiri,
mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) kerana banyak simpan rahsia,
suka sukan,hiburan & melancong ,
kurang menunjukan perasaan terluka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan ,
sukakan benda yg luas,
bersistematik

Apa pendapat anda tentang huraian bulan kelahiran anda ?
haha you tell me

Empat huraian yang ada pada diri anda ?
suka sukan,hiburan & melancong ,
kurang menunjukan perasaan terluka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan ,
sukakan benda yg luas,
mudah simpati

Tiga huraian yang orang lain pernah kata pada anda ?
-mali xyah belajar pun xpe. (haro im not a born genius. its just time you blaja i xblaja. and vice versa hehe thats why lah)
-pendemdam (huish. no lah)
-kedekut (i shop when i feel like shopping. bkn kedekut. jimat lah hehe)

Ada apa apa komen ?
well, sometimes, ppl around you reflect who you are- they know you better tp dr luaran only maa

Pernah dapat hadiah birthday ? Simpan lagi hadiah hadiah yang orang bagi ?
pernah and yes simpan

Apa 3 hadiah yang masih simpan and siapa yang bagi ?
i think i keep all my bday gifts. i dont get so much but thats a good thing. im still able to keep track :)

Apa kenangan yang tidak boleh lupa masa birthday ?
i only celebrated once :) my 12th bday with all my good friends

Tahun ni ada mengharapkan birthday party / present ?
nahh

Teringin nak hadiah apa ?
as long as ada org ingat and wish, thatll make my bday, well, my bday hehe

Apa reaksi anda bila orang memberikan kejutan hadiah yang anda inginkan sempena your birthday ?
shakil did this 2years ago haha i shouted like crazy and then nangis terharu. ahahaha :P

Jun 28, 2010
!

jika anda (wanita) atau sahabat anda (wanita) telah mengandung anak diluar nikah, maka sampaikan pesanan ini kepada mereka. Email yang kami terima ni pada mulanya dilihat hanya perkara ringan tetapi sebenarnya bila dibaca rupa-rupanya masih ramai saudara-saudara kita diluar sana yang hidup sehariannya bertemankan zina yang berterusan biarpun di dalam ikatan suami isteri. Jadi ambil masa sedikit dan renung-renungkan jika kita tak mahu terlibat secara tidak langsung dengan dosa yang dilakukan kenalan kita sendiri.

BACA UNTUK PENGETAHUAN SENDIRI DAN PEDOMAN SEMUA…HIDUP SEBAGAI SEORG BERNAMA ISLAM YANG BERTERUSAN HIDUP DLM KEJAHILAN.

Sesungguhnya, permasalahan ini berat. Perhatikan soalan 1 – 5. Perkahwinan seumpama ini Hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan ini untuk menutup malu. Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat cepat dikahwinkan. .

Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu TIDAK SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila. Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersama anda di sini kerana ianya amat penting:

Soalan 1 :
Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah?
Jawapan 1 : Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu dilahirkan..

Soalan 2 :
Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah?
Jawapan 2 : Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 3 :
Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin?
Jawapan 3 : Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakana ayah kepada bayi yang dikandung itu.

Soalan 4 :
Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan?
Jawapan 4 : Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi, secara sah.

Soalan 5 :
Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan?
Jawapan 5 : Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah

Soalan 6 :
Apakah hak seorang anak luar nikah?
Jawapan 6 : Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya..

Soalan 7 :
Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah kepada anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri?
Jawapan 7 : Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram.

Soalan 8 :
Sekiranya seorang lelaki Muslim Dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya?
Jawapan 8 : Mereka mesti tinggal berasingan segera Dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah.

Soalan 9 :
Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri?
Jawapan 9 : Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidak semua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf.

Kesimpulannya: Ibubapa, saudaramara, org2 kampung, tok2 imam, tok2 kadi Dan saksi-saksi yang tahu akan keadaan tersebut tetapi mendiamkan, membiarkan atau membenarkan pernikahan tersebut diteruskan maka mereka juga tidak terlepas daripada menanggung azab Dan seksaan samada didunia atau pun diakhirat. Orang lain yang sedap, kita yang menanggung pulak ye?

Jun 24, 2010
sometimes

i wish i could pour my heart out and write everything that's been bothering me, but i just cant.
but it's okay.
really, it is alright :)
sometimes, it is better for us to share our happiness to the world instead of our sadness and misery.
though that sounds unlikely.
my life, so far, is defined with only one word.
BALANCE.
haha yea, i do have some sort of a balance in my life.
not the typical work-hard-play-hard kind of stuff but more like,
things went great, then things go downhill the next.
but again,
it's okay.
i believe in reasons.
sometimes, good thing comes to our life as a prize for our good deeds (thus far) or a lesson in-progress along the way.
but then, often, the good things gone bad. as if, we're crashed with a bad mojo.
well, don't sweat it.
sometimes, it is because of "to err is human" or perhaps, as a reminder; a teacher.
i dont have it all- i cant always get what i want.

but it's okay. ive been alright.

xo